Safa ve Mehmet KURT

10.11.2021 396

Safa KURT;

01.07.1933 tarihinde Gaziantep 'in Durnalık köyünde dünyaya geldi. Ailesi köyde toprak işleriyle uğraşırdı, kendisi de ev işlerinde ailesine yardımcı olurdu.1949 yılında Mehmet Bey ile evlendi. Safa Hanım çocukları çok severdi. Onların gelecekte vatana millete faydalı birer birey olmalarını çok isterdi. Küçük çocuklara bu konuda nasihatlerde bulunurdu. Yedi çocuk dünyaya getirdi ve kız erkek demeden hepsini o zamanki şartlara rağmen hassasiyetle büyüttü. 14.06.2013 tarihinde hayata gözlerini yumdu.

Mehmet KURT;

01/07/1934 tarihinde Gaziantep in Durnalık köyünde çiftçilikle uğraşan bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi. İlkokul çağı geldiğinde köyde okul olmadığı için okula gidemedi. Ailesine yardım etmek üzere küçük yaşta iş hayatına adım attı. Uzak yakın demeden ihtiyaç malzemelerini ihtiyacı olan kişilere götürerek para kazanmaya çalıştı. Bu şekilde ailesine destek olmaya çalışan Mehmet KURT çok istemesine rağmen o zamanki olanaksızlıklardan dolayı eğitim hayatına başlayamamıştı. Kendi gayretleriyle okuma yazmayı askerlikte öğrendi.1949 Yılında Safa Hanımla evlendi, 2 erkek 5 kız çocukları oldu.

Askerlik hizmetini tamamladıktan sonra Köyde kireç ocağı çalıştırırken 70li yıllarda Gaziantep'te Pamuk çırçır fabrikasını kurdu, 90lı yıllarda tesisleşerek pamuktan iplik elde etme işini modern fabrikalara taşıdı. 2000li yılların başlarında yepyeni teknolojik yatırımlar ile Dokusuz Kumaş üreten bir şirket kurdu. Kurduğu şirketlerde hep ülke ekonomisine katkıda bulunmayı ve istihdam sağlamayı hedefledi.

Yaşamı boyunca eğitimin gücüne inanan ve bu doğrultuda çocuklarını yetiştiren Mehmet Bey 26.01.2012 tarihinde, Safa Hanım ise 14.06.2013 tarihinde hayata gözlerini yumdular. Temellerini attıkları şirketler ise bugün Kurt Holding çatısı altında oğulları Ali Kurt ve Halil Kurt tarafından yönetiliyor. Onlar babalarının eğitim konusundaki hayalini gerçekleştirerek bu okulun yapımını üstlendiler.

11-11-2021

10-11-2021